Wat ben je aan het doen, Marieke?
Nou. delen wat ik te delen heb nu. Als je je veilig voelt als vrouw, is dat gewoon super. Dan ben je vrij om te gaan waar je wil, dat voel je, houden zo!

Bij mij wisselt het wel eens. Iets meer dan een jaar geleden voelde ik me beperkt. Toen ik eindeloos wilde dwalen in de natuur, omdat me dat zo goed kon doen, merkte ik dat ik dat gevoel van die veiligheid vanbinnen kwijtraakte. Ik kon niet meer zo van de natuur genieten omdat ik bedacht dat ik iemand tegen zou kunnen komen met kwade bedoelingen en ik betrapte mezelf erop dat ik niet meer zo ver durfde. Het is een gevoel van veiligheid en bewegingsvrijheid dat aangetast was.
Misschien was er een verband met wat er gebeurde bij ons in huis.

Het was diep in de nacht, pikke donker en heel stil. Ik lag een beetje wakker toen onze deurbel ging. Oorverdovend leek het. Zeer op mijn hoede, deed ik de deur op een kier om te zien wie daar was. Er stond een jonge vrouw, die smeekte of ze binnen mocht komen. Ik deed de deur wijd open en trok haar met fiets en al naar binnen. Ik voelde haar angst. Ze werd achtervolg door mannen. Huilend en bevend als een rietje zei ze; “dit was echt foute boel”. Er was niks gebeurd, maar die angst….. We hebben haar opgevangen, totdat ze opgehaald werd door haar ouders die van ver kwamen. Dit heeft heel veel indruk op ons gemaakt.
En ik dacht toen al bij mezelf: Hoe is het mogelijk dat zij ons huis eruit heeft gepikt om aan te bellen. Ik ben gediplomeerd weerbaarheidstrainer maar gaf toen geen trainingen. Bij mij kan het dus zomaar veranderen, dat gevoel van veiligheid, diep vanbinnen. Geloof me, je kan er aan werken, aan dat gevoel van veiligheid.

Afgelopen weken hebben we, het volgende filmpje gemaakt. Niet voor een schouderklopje. Maar omdat we pasgeleden nog maar 3 aanmeldingen hadden. En ik geloof dat er veel meer vrouwen zijn die hiervan kunnen groeien, en dat is mijn wens. Dus delen mag.