Marieke

Hoi hallo, ik ben Marieke Linders.

Gevoelig, krachtig, aftastend, mezelf kwijtrakend in alles wat mensen om mij heen bezig houdt en willen, opgaan in mooie dingen, tijd nodig hebben, meer lummeltijd nodig dan gemiddeld, levend vanuit wat anderen willen en wat goed is, verlangen naar een leven vanuit verlangen en vanuit gevoeligheid en kracht. Soms wel eens bang van mijn ambitie, die héél groot kan zijn, maar comfortabeler is om binnenshuis bekende dingen te doen, die ook moeten. Vrouw van Peer. Moeder van Roos en Isabel. Baasje van Roxie. Voor de kinderen er waren een mega mooie carrière mogen maken, veel en hard gewerkt.

Sinds deze carrièreswitch veel opleidingen gevolgd waarin ik mijn intuïtie gevold heb en een unieke combinatie gevonden heb van gevoeligheid, kracht, kwetsbaarheid en intuïtie. Vanwaaruit ik sinds 2011 werk vanuit mijn eigen bedrijf; het Weerbaarheidslab. Leerzaam en leuk. Waarbij lab. staat voor ontwikkeling van zowel mij als mijn klanten.

Mijn missie

Ik wil zoveel mogelijk gevoelige mensen bij hun zachte kracht brengen, zodat zij de wereld ook echt mooier maken. En mensen die ergens tegenaan lopen en door mij geholpen willen worden, wil ik helpen het inzicht te vinden waardoor ze dichter bij zichzelf komen en hun weg weten.

Wat drijft mij tot mijn Weerbaarheidslab.

Een deel was onbewust toen ik koos voor de opleiding tot docent weerbaarheid.
Nu weet ik dat dit een groot thema in mijn leven is.
Geboren in een familie waar bescheidenheid een grote deugd is. Niet te trots zijn op waar je goed in bent, want daarmee kan je anderen krenken die minder getalenteerd zijn. Doen wat er van je verwacht wordt en aansluiten bij wat de ander nodig heeft, dat is de deugd die gewaardeerd wordt ( en dat is NIET laten zien waar je goed in bent en hoe je ervan geniet daarmee bezig te zijn!).
Hup met de stroom mee, niet afwijken, niet moeilijk doen.

meer…

Ik weet nu dat mijn keuze voor weerbaarheid alles te maken heeft met mijn hoog-gevoeligheid. De weerbaarheid voor kids betekent dat ik als kind graag gezien had willen worden in dat ik mocht aarden. Dat ik mijn plek in mocht nemen en contact mocht maken met mijn waarde. Dat wat ik deed en dacht er echt toe deed en echt een groot verschil maakte. Dat ik had mogen zien dat anderen mij daarom waardeerden.

De zelf verdediging voor vrouwen heeft alles te maken met het bang zijn voor iets groters wat absoluut te groot was voor mij op dat moment. Het dwong me klein te blijven en op mijn tellen te passen. Het verlamde me en sneed me af van mijn levens vreugde en levenskracht. Ik verruilde mijn eigenwaarde met op mijn hoede zijn, zoekend naar hoe ik iets bij kon dragen voor anderen en dus ook het talent dit aan te voelen. Ook was ik veel “afwezig”. Dit gebeurde allemaal onbewust in een mooie omgeving in een gezin volgens het boekje. Waarmee ik ook aan wil geven dat je als hoog – gevoelige, geen mishandelingen e.d. nodig hebt om een onveilig gevoel heel diep door te laten dringen, zodat het op een diep niveau alles bepalend kan zijn zonder dat er noemenswaardige dingen gebeurd lijken te zijn.

De opleidingen waar ik leerde mijn intuïtie te ontwikkelen, trokken mij enorm aan. Dit heeft alles te maken met het gezin volgens het boekje. Het was onbewust een enorme hunkering naar leven vanuit wat ik voel, wat ik wens, diep vanbinnen, naar het geloof dat ik alles om gelukkig te zijn in me draag en dat niet bereik door keurig en volgens ongeschreven regels te leven. In het dorp waar ik opgroeide, had ik mijn leven gebouwd op deze regels. Ik wilde daar weg. Ik voelde een benauwdheid omdat ik daar gewaardeerd werd en dat dit dus gebaseerd was op leven volgens deze regels in plaats van op een eigenwaarde die ik voelde om wie ik ten diepste was. Nu begrijp ik dat deze regels in mij zitten en dat dit ook in dit dorp anders is voor vele anderen. Voor mij was dit een manier om ruimte te geven aan een identiteit die op een heel nauw deel van wat ik kon was gebaseerd. Het voelde daar onvrij voor mij.

Het ontwikkelen van mijn intuïtie voelde als thuiskomen voor mij. Het was een plek van vertragen en naar mijn binnenste stem gaan. De gelijk-gestemden en de fijne dappere leraren die dit allemaal in een mooie structuur goten en de veilige sfeer bewaakten boden me houvast om naar mijn binnenste kleine meisje te gaan, zo zie ik dat achteraf. Een sfeer waar ik me thuis voelde en via mijn intuïtie beter en beter leerde voelen en aarden. Dankzij mijn groei op het gebied van intuïtie heb ik deze durven volgen en ben ik, met alle griezelige stemmen die dit af probeerden te breken in mij, in gesprek gegaan. Al was dit weleens lastig, mijn vertrouwen was ook diep in dat dit de goede weg was voor mij.

Ik hoor wel eens mensen zeggen dat je je af moet schermen als hoog gevoelige, maar ik heb geleerd dat stevig aarden veel beter werkt. Welkom op aarde. Voel de grond, geef jezelf de ruimte. Voel je stevigheid en je kracht. Maak contact met je innerlijke stem en van daaruit met alles om je heen. Deze volgorde is fijn. Daarom geef ik rots en water aan kinderen op basisscholen. Dit klinkt wellicht wat abstract, de oefeningen en de spellen zijn in praktijk heel erg leuk. En daarin zit dat stevig staan, het contact maken met jezelf en met de ander op heel veel manieren verpakt. Door mijn eigen proces, weet ik de kinderen te aarden vanuit een diep besef hoe belangrijk dat voor ze is. Het is voor mij veel meer dan een oefeningetje dat ik bij Rots en Water geleerd heb.
By the way, ik heb de indruk dat kinderen allemaal een vorm van hoog gevoeligheid in zich dragen. En dat het beter voor de wereld is als zij hun stevigheid mogen voelen en zoveel mogelijk in verbinding zijn met zichzelf.

Hoog gevoelig, stevig geaard en in contact met mijn innerlijke stem. Dat is de route waar ik graag aan bijdraag. Geen trucjes, meer en meer jezelf zijn een waardevol proces.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wat mijn klanten zeggen

Als je ergens heel erg tegen op zit dan moet je Marieke hebben. Ze beheerst de kunst van deuren openzetten, op een subtiele manier je laten navigeren in je zoektocht naar oplossingen. Ik had een heel vage idee over wat me dwars zat. Daardoor kon ik ook niet vooruit. Ik zat vast en had geen idee hoe ik verder moest. Het ging over een kwestie met mijn man. Marieke heeft me met haar scherpe zicht naar verheldering geholpen. Ik heb voor mezelf helder gekregen hoe dat kwam dat ik in de patsituatie terecht kwam. Ik ontdekte ook dat ik niet alleen bewust met het probleem zat maar ook hoe ik onbewust ervoor zorgde dat de situatie standhield. Dat allemaal heeft de spanning van me afgehaald – het werd iets concreets, die ik goed kon overzien. Nu weet ik hoe ik het aan ga pakken, wat ik ga doen en hoe. Ik ben tonnen lichter nu, lang niet meer bang. Er is een shift gebeurt in het veld, ik voel het. Ik kan weer vooruit. Marieke sluit bij je naadloos aan, aan je energie wat zorgt voor dat ze je heel nauwkeurig naar je eigen antwoorden kan begeleiden. Dat is wat ze geweldig kundig doet. Ik ben haar dankbaar.

Tünde de Baets (coaching)

Marieke wist een hele veilige, open en aanmoedigende sfeer te creëren
De opbouw van de cursus was prettig (dus de oefeningen waarbij je meer intensief lichamelijk contact hebt later in de cursus).
Het ‘eind-ritueel’ van het doorslaan van de plank. Super mooi om dat mee te mogen maken! Ik heb me nog dagen ernaar erg sterk gevoeld (en dus maar de plank ingelijst en opgehangen thuis :)).
Je hebt na het volgen van de cursus mijns inziens echt een complete basis aan technieken/vaardigheden aangeleerd en het voelt ook als genoeg om met meer vertrouwen verder te kunnen.
Marieke hield tijdens de les rekening met de behoeften van de cursisten en ik had het gevoel dat iedereen door haar gezien werd, inclusief ikzelf.
Echt een hele leerzame, fijne en waardevolle cursus. Zou het alle vrouwen/meiden aanraden. Ontzettend bedankt voor alles!

Vera (Vrouwen zelfverdediging)

Lieve Marieke,

Veel dank voor de fijne lessen in het afgelopen jaar.
Ik vind jouw manier van les geven heel prettig.
Je bent duidelijk en zorgt daarnaast voor veiligheid binnen de groep.

Helma (vrouwen zelfverdediging)

De fijne persoonlijkheid van Marieke was erg prettig. De stof was erg interessant en leerzaam. Plankje slaan was leuk. De interactie tussen Marieke en de groep was heerlijk.

Esther (lesblok beroepsonderwijs)

Onze dochter heeft vorig jaar meegedaan aan een cursus, waar ze veel van heeft opgestoken. De betrokkenheid van jou Marieke, vind ik heel bijzonder! Een hele mooie ervaring!

Nicole (rots & water training)

Ik heb met mijn zoontje deelgenomen aan de training ‘Proberen telt’. Een absolute aanrader voor kinderen die bang zijn om iets fout te doen en daardoor dingen wellicht niet proberen. Ook als ouder krijg je door de training een andere benadering richting je kind. Je krijgt goede handvatten en adviezen. De aanpak van Marieke is open, geduldig, spelenderwijs en veel dialoog. Marieke, nogmaals bedankt!

Nicole (training faalangst & reductie)

Marieke ervaar ik als zachtaardig, sensitief en ze heeft een talent in dingen constructief genuanceerd benoemen.
Wat de reading me heeft opgeleverd is dat ik patronen in mezelf heb gezien.
Dat ik nu begrijp waardoor het gekomen is.
En ook hoe ik ze in stand hou door mijn eigen ( oude ) overtuigingen te leven.
Daarmee heb ik nu de keus om het anders te gaan doen.
De reading geeft me het helpend duwtje in de rug verder te stappen op mijn pad al voelt het soms even spannend.
Dank je wel Marieke

Jeantilette (reading)

Een echte aanrader , ik heb de les weerbaarheid gehad via de opleiding Nieuwetijdstherapie. En heb Marieke leren kennen als een spontaan, rustig, zacht persoon en ze straalt kracht uit.
Ze doet de les heel leuk en geeft je meteen een vertrouwd en veilig gevoel. Ze laat je zien, voelen en ervaren met oefeningen hoeveel kracht jezelf bezit en waarbij je die goed kunt gebruiken.
En dan de laatste les een plankje doormidden slaan, wel even spannend maar het geeft echt een super krachtig en trots gevoel.

Dank je wel Marieke voor de leerzame en leuke lessen.

Lizet (lesblok beroepsonderwijs)