Rots en Water

Bijvoorbeeld: Een klas met veel onrust, niet elke leerling komt daardoor uit de verf, de leerkracht voelt hierdoor dagelijks druk, ook nog eens door (begrijpelijke) bevragingen van ouders…..
Pijnlijk om dit te zien als een leerkracht hier middenin zit. Sommige klassen hebben dat. Dragen al jaren onrust met zich mee.

Soms kan een reeks Rots en Water lessen heel steunend zijn voor zo’n klas.
De wilde kinderen leren beter aarden waardoor hun energie niet meer alle kanten opvliegt en de weggedrukte kinderen leren beter aarden, waardoor ze steviger op hun plek blijven staan.
Hoe gesteund zou deze leerkracht zich voelen als dit voor deze klas beschikbaar wordt gemaakt…

Met toewijding ga ik alle leerlingen zien en aarden. Dat voelen leerlingen en dat doet iets / veel met elke leerling. Alle leerlingen komen dichter bij zichzelf. De stoere schreeuwers mogen rustig worden, de dromers mogen aanwezig worden. Daar hebben we wat herhaling voor nodig, vandaar de 10 lessen.

meer info…

Rots en Water staat voor krachtig je eigen weg gaan en meebewegen met de ander. Dit komt uitgebreid aan bod door veel leuke spelvormen en toneelstukjes over stevige onderwerpen, later in de reeks.

 

Wat ik nodig heb:

  • De voornamen van alle leerlingen in de groep.
  • Een ruimte waar we kunnen bewegen. Speelzaal / gymzaal oid. Zonder publiek. Dus niet in de hal.
  • Een nieuwsgierige gemotiveerde leerkracht die met deze houding deelneemt / aanwezig is.
  • Ongeveer 10 lessen van een uur.

….de kinderen hebben met veel plezier en enthousiasme haar lessen gevolgd. ….wij hebben de groep een groei zien doormaken….

hele review

Marieke Linders heeft in mijn groep 5 10 Rots- & watertrainingen gegeven. De kinderen hebben met veel plezier en enthousiasme haar lessen gevolgd. Ze gaat uit van een positieve benadering en staat zelf ook open voor feedback. Door het gezamenlijk geven van de training, hebben wij elkaar kunnen versterken. Wij hebben de groep een groei zien doormaken. De kinderen hebben geleerd om meer rekening met elkaar te houden en om fijn samen te spelen. Bij de trainingen wordt er ook goed gekeken naar de individuele leerling en wat hij/zij nodig heeft. De kinderen hebben in de laatste les dan ook vol trots een plankje door geslagen!

Mirthe Roelofs leerkracht groep 5a Basisonderwijs.

……. heeft in een aantal lessen ontzettend veel bereikt met de klas. Door op een leuke en speelse ……..

hele review

Ik ben groepsleerkracht van groep 5. In 2021 had ik een klas met veel onderlinge strijd en onbegrip. De klas was geen geheel en er waren vaak incidenten. Een deel van de groep werd zo onzeker en durfde niet meer voor zichzelf op te komen.
Na de inzet van “De Gouden Weken”, de lesmethode “Leefstijl” en diverse gesprekken met de klas en individuele leerlingen, kregen mijn duo-partner en ik nog steeds niet de vinger op de zere plek gelegd. We zijn het traject “Rots en Water” gestart. Marieke heeft in een aantal lessen ontzettend veel bereikt met de klas. Door op een leuke en speelse manier met de klas aan de slag te gaan, hebben veel kinderen ervaren hoe het is om “nee” te zeggen, grenzen aan te geven en anderen leren accepteren. Veel kinderen vonden de ontspanningsoefeningen naderhand erg prettig.
Marieke geeft direct rust, vertrouwen en voelt aan wat de groep nodig heeft. Als leerkracht heb ik alle oefeningen meegedaan en ben ik meegegroeid met de klas, dat was een hele mooie ervaring.

Ramona Geers, leerkracht groep 5 Basisonderwijs.

Weerbaarheid. Modules voor beroepsonderwijs

Na vele jaren ervaring in het beroepsonderwijs weet ik hoe leuk en zinnig ik het vind om weerbaarheid te geven aan een groep binnen een onderwijs richting. Stevig in je schoenen staan is in elk vak belangrijk. Naast de kennis die je leert in de schoolbanken, is het waardevol als leerlingen ook fysiek en mentaal groeien. Een module weerbaarheid of vrouwenzelf verdediging is een waardevolle aanvulling voor veel studenten. Denk bijvoorbeeld aan jonge vrouw die stage in het buitenland gaat lopen. Een beroep waarin je mogelijk huisbezoeken doet, als enige op een leefgroep staat of nachtdienst vervult.
Graag geef ik de lessen in een lokaal met ruimte voor beweging, omdat je weerbaarheid in je hele lijf dient te voelen. Naast een heleboel vaardigheden, werk ik graag met wat zich aandient in de groep, dit sluit het beste aan en maakt daardoor de meeste indruk.

Wat een waardevolle dag! Lekker praktisch en toepasbaar. De afwisseling tussen rust en actie en tussen theorie en praktijk waren prettig. Ik wil zeker gaan werken met de kinderen met deze oefeningen. Dankjewel Marieke
Hans

Ik ben me nog bewuster geworden van wat houding met je doet. Naar buiten maar ook welke impact het op je eigen gevoel heeft. Hier ga ik zeker mee werken. Verder ben ik onder de indruk van wat doorademen voor effect heeft wanneer je met het stootkussen werkt. En het besef dat dit eigenlijk ook zo werkt zonder stootkussen. Dat we fysiek en theorie gevoeld en geleerd hebben, dat vond ik super vandaag. Dank daarvoor!
Robert

Ik heb geleerd dat het niet alleen gaat om fysiek stevig staan maar ook om je echt geaard te voelen. Daar wil ik zeker mee gaan werken. Het werken met het stootkussen vond ik heel gaaf, dat maakte een enorme kracht in me los, dat had ik niet verwacht. Het was een hele leuke en leerzame reeks. Dankjewel.
Arie

De fijne persoonlijkheid van Marieke was erg prettig. De stof was erg interessant en leerzaam. Plankje slaan was leuk. De interactie tussen Marieke en de groep was
heerlijk.

Esther

Een echte aanrader, ik heb de les weerbaarheid gehad via de opleiding Nieuwetijdstherapie. En heb Marieke leren kennen als een spontaan, rustig,
zacht persoon en ze straalt kracht uit.
Ze doet de les heel leuk en geeft je meteen een vertrouwd en veilig gevoel. Ze laat je zien, voelen en ervaren met oefeningen hoeveel kracht jezelf bezit en waarbij je die goed kunt gebruiken.
En dan de laatste les een plankje doormidden slaan, wel even spannend maar het geeft echt een super krachtig en trots gevoel.

Dank je wel Marieke voor de leerzame en leuke lessen.

Groetjes Lizet

Je straalde veel kracht en zelfvertrouwen uit zonder daarmee je kwetsbaarheid te verliezen of verbloemen. Mooi! Fijn om les te krijgen van je, het is zó fijn om in je kracht te staan, voor iedereen. Jij hebt ons dat vandaag haarfijn laten voelen en zien. Met heel toepasbare oefeningen, die ga ik zeker inzetten. Veel succes met de weerbaarheidstrainingen. Mooie mens! Dank voor deze leerzame lessen! Echt top.
Hanneke

De afwisseling van actief en passief houdt het boeiend en blijft daardoor beter hangen. Ik wil de oefeningen om in je kracht te komen gaan toepassen bij hulpvragen die daarover gaan in mijn praktijk. Omdat ik dit zelf zo goed gevoeld heb in jouw les kijk ik er naar uit om dit door te geven. Dankjewel Marieke.
Janneke

Alles was leuk en fijn. Ik ben dol op rollenspellen. Het plankje doorslaan was GEWELDIG! Ik heb geleerd om dichter bij mezelf te blijven. Ik heb heel veel kracht, ik kan veel meer dan ik vaak denk. Marieke, blijf zo dicht bij jezelf, je bent een mooie eerlijke vrouw.
Jolanda

De interactie die je had met de groep was heel fijn. Verder vond ik het lichamelijk voelen van de oefeningen heel goed, zéker in combinatie met de theorie. Van het gedeelte over faal angst heb ik geleerd dat ik veel liever voor mezelf wil zijn als ik fouten maak. Dit wil ik zeker ook meer benadrukken bij de kinderen in de klas, dat fouten maken iets goeds is, omdat je daar juist het meeste van leert. Dankjewel voor deze leerzame lessen.
Karin

Het rollenspel over pesten vond ik leerzaam en ik heb geleerd hoe belangrijk het is om in je kracht te staan en hoe je dat precies doet en aan iemand leert. Dit ga ik zeker doorgeven aan de kinderen waar ik mee werk.
Vond het fijn! Fijne afwisseling tussen fysiek actief en rust.
Eva

Jep, dit willen we in onze opleiding. Even contact graag.