Zelfverdediging voor vrouwen / meiden v.a.15 jr/ dames/ oma’s/ moeders & dochters v.a.13 jr

Zelfverdediging

voor vrouwen / meiden v.a.15 jr/ dames/ oma’s/ moeders & dochters v.a. 13 jr.

 

ZOMER ACTIE  35,- pp*

2 uur privé training – de kern van vrouwenzelfverdediging

 

Heb je al vaker gedacht: Dát wil ik met mijn dochter, maar lukte het vervolgens niet om iets te plannen….

De kern van Vrouwen zelf verdediging in twee uur op locatie. Privé training. In de zomer vakantie.

Wat behandelen we: Lichaamswapens, specifieke dynamiek bij geweld tegen vrouwen, bevrijdingen, houding, intuïtie, achtervolging, belang van je stem, contact met je kracht. 

* 35 euro pp ( in geval van minimaal 4 p. ) (Bij 2 p. 70 euro per persoon )

Bij jullie thuis of eventueel op een locatie van mij. 

 

Berichtje naar 06-42284505

Tweedaagse training op Zondag 1 & 15 september van 9.00 tot 13.00 uur 

7 lessen van 1,5 uur. Maandagavonden van 19.30 tot 21.00 uur. 9, 16, 23, 30 september, 7, 14, 21 oktober 

 

Zelfverdediging

Echt zóveel vrouwen voelen zich wel eens onveilig en velen hebben al eens iets vervelends meegemaakt of de dreiging ervan gevoeld.
En misschien maak je je wel eens zorgen om je dochter. Kom dan gezellig samen. Welkom.

We gaan samen aan de slag in de cursus zelf verdediging voor vrouwen.
Alles wat je leert voelt heel logisch en kloppend en toch hebben heel weinig vrouwen de vaardigheid om met relatief weinig kracht héél veel impact te hebben.
De groepen zijn altijd heel fijn van samenstelling. Ik denk dat dit komt omdat we allemaal willen leren, groeien en beseffen dat dit veel omvattend is. 

We gaan veel vaardigheden aanleren, dat zijn: eenvoudige vechttechnieken waar je weinig kracht voor nodig hebt en die veel impact hebben en bevrijdingstechnieken. Hierdoor leer je zien dat er altijd nog veel mogelijk is. Daarnaast komt het mentale stuk aan bod, een belangrijk stuk over houding ( heel logisch maar oh zo belangrijk en zichtbaar ) en krijg je inzicht in de specifieke dynamiek in geweld tegen vrouwen. En eigenlijk nog veel meer.

Ik sluit graag aan bij ieders persoonlijke behoeftes. Dus vind je het fijn om specifieke leerwensen of redenen van deelname te delen: voel je meer dan welkom om even contact op te nemen.

Marieke wist een hele veilige, open en aanmoedigende sfeer te creëren
De opbouw van de cursus was prettig (dus de oefeningen waarbij je meer intensief lichamelijk contact hebt later in de cursus).

Meer…

Het ‘eind-ritueel’ van het doorslaan van de plank. Super mooi om dat mee te mogen maken! Ik heb me nog dagen ernaar erg sterk gevoeld (en dus maar de plank ingelijst en opgehangen thuis :)).

Je hebt na het volgen van de cursus mijns inziens echt een complete basis aan technieken/vaardigheden aangeleerd en het voelt ook als genoeg om met meer vertrouwen verder te kunnen.

Marieke hield tijdens de les rekening met de behoeften van de cursisten en ik had het gevoel dat iedereen door haar gezien werd, inclusief ikzelf.

Echt een hele leerzame, fijne en waardevolle cursus. Zou het alle vrouwen/meiden aanraden. Ontzettend bedankt voor alles!

Vera

WhatsApp bericht moeder van tiener Stratumseind…

[18-3 14:20] moeder van tiener: Afgelopen carnaval ging ze met en grote groep vriendinnen uit op Stratumseind. En t viel haar op dat velen niet wisten wat ze moesten doen als iemand hen op een onprettige manier bejegende. Beetje warrig en onmachtig. Zij voelde dat dat voor haar anders was: dankzij de cursus. Ik stel grenzen en ik weet dat ik dat kan laten merken als t nodig is.
[18-3 14:21] moeder van tiener: Ik was er weer blij mee 🙃

Interesse in deze training?

Als je het beu bent om je als vrouw beperkt te voelen in je gaan en staan omdat je bang bent lastig gevallen te worden en meer. Gun jezelf dan deze training. In de plaats van bang zijn voor heel veel, leer je veel vaardigheden, leer je zien dat er veel mogelijkheden zijn. Je gaat in de training sowieso je kracht aanspreken, als je merkt hoeveel je kan, kan je kiezen om een deel van je angst te ruilen voor kracht. Een beetje angst is gezond. Het maakt je alert en brengt je in een staat van paraatheid, en sinds mijn opleiding is mijn paraatheid ook echt een gerichte paraatheid die me kracht geeft in de plaats van bang maakt.

De groepen vrouwen, meiden, dames zijn tot nu toe altijd prachtig. Dat heeft te maken met het thema en met dat dit allemaal vrouwen zijn die een kwetsbaarheid toegeven en willen groeien. Deze verklaring heb ik er zelf bij gezocht want het valt gewoon op, hoe fijn het is onderling.

Over de trainster

Ik ben Marieke Linders. In 2011 heb ik de post HBO opleiding tot docent weerbaarheid gevolgd. Na mijn opleiding ben ik vooral weerbaarheidstrainingen aan kinderen gaan geven. Totdat er op een zaterdagnacht om 04.30 uur een jonge vrouw bij ons aanbelde in complete paniek. Ze werd achtervolgd door 2 mannen en ze zei: “Dit is echt foute boel”, ze heeft bij ons in de keuken zitten beven als een rietje. Toen haar ouders haar ophaalden hoorde ik haar vader, die zich machteloos voelde, zeggen: “Nu ga je wel zo’n training voor zelf verdediging volgen.” Dat heeft me toen zo wakker geschud. Ik dacht; “Hoe is het mogelijk dat zij net bij óns huis aanbelt!” Ik was hiervoor opgeleid. Toen besloot ik om deze trainingen specifiek voor vrouwen te gaan geven. (Overigens heeft deze meid ontzettend goed gehandeld toen.)
Wat dit over mij zegt, is dat ik deze trainingen met heel veel overgave geef. Ik vind ze echt heel zinnig en mooi om te mogen geven.

Ik ben in 1971 geboren, onze twee dochters zijn in 2007 geboren. Voordat ik docent weerbaarheid werd, heb ik veel en hard gewerkt als verkoopleider en mede eigenaar van een importeursbedrijf in luxe decoratie artikelen. Toen onze meiden 3 jaar waren, vond ik het combineren van deze drukke baan met de kinderen niet meer fijn. Ik was gevoeliger geworden en voelde een verlangen om iets te doen wat nog meer vanuit mijn hart kwam.
Naast het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen en volwassenen, privé en in groepen, heb ik voor een vak opleiding 7 jaar de lessen weerbaarheid en faal angst reductie verzorgd (en nog steeds).

Rots en Water is een weerbaarheidsprogramma waarvoor ik gediplomeerd ben, ook voor het specialisme meiden en vrouwen.
Naast weerbaarheid is de kracht van hoog gevoeligheid en effectieve intuïtie een absoluut interesse- en vakgebied van mij.

Deze dame van 74 vertelde me dat ze zich een stuk veiliger en sterker voelde in haar eentje op de wadden, terwijl ze zich nooit zo gerealiseerd had dat ze zich onveilig voelde, op een kaartje schreef ze me het volgende:

Lieve Marieke,

Veel dank voor de fijne lessen in het afgelopen jaar.
Ik vind jouw manier van les geven heel prettig.
Je bent duidelijk en zorgt daarnaast voor veiligheid binnen de groep.

Helma

Met mijn dochter van 15 heb ik de cursus ‘Zelfverdediging voor vrouwen’ gevolgd bij Tanja en Marieke. Er wordt geleerd hoe je weerbaar kunt overkomen met je lichaamstaal en stemgebruik. Ook worden diverse afweertechnieken aangeleerd. Dit alles samen maakt het tot een leuke & leerzame cursus; je bent met een groepje meisjes en vrouwen bewust bezig met wat je uitstraalt en hoe je in benarde situaties jezelf kan redden.
Tijdens de laatste les was iedereen trots op wat we met elkaar hadden bereikt; een mooie afsluiting van een inmiddels hechte groep na 7 weken. Nogmaals wil ik de instructeurs Tanja en Marieke bedanken voor de fijne begeleiding. Voor elk meisje of vrouw een aanrader om te volgen!

Ilse

Als je iets niet wilde doen, mocht je ook kijken en dat werd gewoon geaccepteerd.

Jonge dame, ongeveer 18 jr.

Jaaa, ik doe graag mee!