Zelfverdediging voor vrouwen / meiden/ dames/ oma’s/ moeders/ dochters en overgroot-oma’s

Zelfverdediging

voor vrouwen / meiden/ dames/ oma’s/ moeders/ dochters en overgroot-oma’s

Zelfverdediging

Echt zóveel vrouwen voelen zich wel eens onveilig en velen hebben al eens iets vervelends meegemaakt of de dreiging ervan gevoeld.
En misschien maak je je wel eens zorgen om je dochter. Kom dan gezellig samen. Welkom.

We gaan samen aan de slag in de cursus zelf verdediging voor vrouwen.
Alles wat je leert voelt heel logisch en kloppend en toch hebben heel weinig vrouwen de vaardigheid om met relatief weinig kracht héél veel impact te hebben.
De groepen zijn altijd heel fijn van samenstelling en ik denk dat dit komt omdat we allemaal willen leren op het vlak van krachtiger worden. En dat ook ieder een bepaalde kwetsbaarheid voelt op dit vlak en daarin wil groeien.

We gaan veel vaardigheden aanleren, dat zijn: eenvoudige vechttechnieken waar je weinig kracht voor nodig hebt en die veel impact hebben en bevrijdingstechnieken. Hierdoor leer je zien dat er altijd nog veel mogelijk is. Daarnaast komt het mentale stuk aan bod. Een verhelderende vraag daarin is: voel je vooral macht of angst. Een belangrijk stuk over houding ( heel logisch maar oh zo belangrijk en zichtbaar ) en krijg je uitleg over de specifieke dynamiek in geweld tegen vrouwen. En eigenlijk nog veel meer.

Ik sluit graag aan bij ieders persoonlijke behoeftes. Dus vind je het fijn om specifieke leerwensen of redenen van deelname te delen: voel je welkom. Net iets meer fine-tunen, daar hou ik van.

Marieke wist een hele veilige, open en aanmoedigende sfeer te creëren
De opbouw van de cursus was prettig (dus de oefeningen waarbij je meer intensief lichamelijk contact hebt later in de cursus).

Meer…

Het ‘eind-ritueel’ van het doorslaan van de plank. Super mooi om dat mee te mogen maken! Ik heb me nog dagen ernaar erg sterk gevoeld (en dus maar de plank ingelijst en opgehangen thuis :)).

Je hebt na het volgen van de cursus mijns inziens echt een complete basis aan technieken/vaardigheden aangeleerd en het voelt ook als genoeg om met meer vertrouwen verder te kunnen.

Marieke hield tijdens de les rekening met de behoeften van de cursisten en ik had het gevoel dat iedereen door haar gezien werd, inclusief ikzelf.

Echt een hele leerzame, fijne en waardevolle cursus. Zou het alle vrouwen/meiden aanraden. Ontzettend bedankt voor alles!

Vera

WhatsApp bericht moeder van tiener Stratumseind…

[18-3 14:20] moeder van tiener: Afgelopen carnaval ging ze met en grote groep vriendinnen uit op Stratumseind. En t viel haar op dat velen niet wisten wat ze moesten doen als iemand hen op een onprettige manier bejegende. Beetje warrig en onmachtig. Zij voelde dat dat voor haar anders was: dankzij de cursus. Ik stel grenzen en ik weet dat ik dat kan laten merken als t nodig is.
[18-3 14:21] moeder van tiener: Ik was er weer blij mee 🙃

Interesse in deze training?

Als je het beu bent om je als vrouw beperkt te voelen in je gaan en staan omdat je bang bent lastig gevallen te worden en meer. Gun jezelf dan deze training. In de plaats van bang zijn voor heel veel, leer je veel vaardigheden, leer je zien dat er veel mogelijkheden zijn. Je gaat in de training sowieso je kracht aanspreken, als je merkt hoeveel je kan, kan je kiezen om een deel van je angst te ruilen voor kracht. Een beetje angst is gezond. Het maakt je alert en brengt je in een staat van paraatheid, en sinds mijn opleiding is mijn paraatheid ook echt een gerichte paraatheid die me kracht geeft in de plaats van bang maakt.

De groepen vrouwen, meiden, dames zijn tot nu toe altijd prachtig. Heeft te maken met het thema en met dat dit allemaal vrouwen zijn die een kwetsbaarheid toegeven en willen groeien. Deze verklaring heb ik er zelf bij gezocht want het valt gewoon op, hoe fijn het is onderling.

PRAKTISCH

Datums: zondag 8 en 29 oktober.

Tijden: van 9.00 uur tot 14.00 uur. (Aankomst tussen 8.30 en 8.55 uur. Vertrek vanaf 13.30 tot 14.00 uur)

Kleding: kleding die lekker zit, bij voorkeur sportkleding. Geen sieraden. Je mag blote voeten, of op schone sportschoenen trainen. Breng voor de zekerheid een vest mee.

Adres: Gymzaal bij basisschool, Tuinstraat 6, 5611 PL Eindhoven.

Lunch: graag zelf meebrengen, breng zeker ook een drinkfles mee.

Betaling: Graag voordat de training begint 125 euro per persoon overmaken naar rek nr: NL43 TRIO 0390 4847 92 .
Mocht je liever een tikkie willen ontvangen, app me dan even.

Inschrijven doe je door een mail met training vrouwenzelf verdediging en vermelding van voor- en achternaam te sturen aan marieke@weerbaarheidslab.nl
Het kan ook door een whatsappbericht te sturen met je naam en zelfverdediging voor vrouwen. Ik kijk ernaar uit samen aan de slag te gaan.

Bij alle andere vragen of opmerkingen mag je ook appen, mailen (marieke@weerbaarheidslab.nl) of bellen (06-422 84 505).

Enthousiaste groet,
Marieke Linders.

Deze dame van 74 vertelde me dat ze zich een stuk veiliger en sterker voelde in haar eentje op de wadden, terwijl ze zich nooit zo gerealiseerd had dat ze zich onveilig voelde, op een kaartje schreef ze me het volgende:

Lieve Marieke,

Veel dank voor de fijne lessen in het afgelopen jaar.
Ik vind jouw manier van les geven heel prettig.
Je bent duidelijk en zorgt daarnaast voor veiligheid binnen de groep.

Helma

Met mijn dochter van 15 heb ik de cursus ‘Zelfverdediging voor vrouwen’ gevolgd bij Tanja en Marieke. Er wordt geleerd hoe je weerbaar kunt overkomen met je lichaamstaal en stemgebruik. Ook worden diverse afweertechnieken aangeleerd. Dit alles samen maakt het tot een leuke & leerzame cursus; je bent met een groepje meisjes en vrouwen bewust bezig met wat je uitstraalt en hoe je in benarde situaties jezelf kan redden.
Tijdens de laatste les was iedereen trots op wat we met elkaar hadden bereikt; een mooie afsluiting van een inmiddels hechte groep na 7 weken. Nogmaals wil ik de instructeurs Tanja en Marieke bedanken voor de fijne begeleiding. Voor elk meisje of vrouw een aanrader om te volgen!

Ilse

Als je iets niet wilde doen, mocht je ook kijken en dat werd gewoon geaccepteerd.

Jonge dame, ongeveer 18 jr.

Jaaa, ik doe graag mee!